Doet ie het of doet ie het niet
Door: Suzanne
Blijf op de hoogte en volg Suzanne
27 Augustus 2007 | Gambia, Banjul
Ik heb al een heleboel nieuwe vrienden gemaakt: Fatou, Nacee, Suleyman(hier ken ik er al 3 van), Dari, Osman (ik ken ook al 2 Osmannen), Awa, Omar,Claudius, Ansou, Ibrahima, Yassin, Zeynep en volgens mij vergeet ik er nog een heleboel. Dit zijn allemaal collegas van mij, maar ook iedereen op straat wil vrienden worden met de toubab (=blanke), maar of je daar nou altijd zo blij van wordt. :S
De muggen hier zijn trouwens ook superblij met mij, ze hebben me al heeel vaak welkom geheten. In elk geval al 10 keer op mijn ene voet!!! ( Ja ik heb ze geteld.... je moet toch wat savonds)
Gister hebben we van Omar, onze baas, een rondleiding gehad. Hij heeft ons rondgereden in zijn auto, we zijn oa naar Banjul(de hoofdstad) en het strand geweest. Een beetje zonnebaden hier zit er trouwens niet in... iedereen hier is zo ongeveer moslim en ik vind dat ik het niet echt kan maken om hier dan in bikini te gaan liggen...mmm jammer wel.
Ik heb ook al een paar afrikaanse woordjes geleerd.
(gespeld zoals je het zegt):
Tapalapa= bread
Fanan gajama= goodnight
Abaraka= Thank you
Nakam= How are you doing
Isama = Hello ( tegen 1 persoon)
Alsama = Hello (tegen hele groep)
Als je trouwens ooit naar The Gambia gaat neem dan je Sudoku puzzelboekje mee! Ik heb de jongens mijn puzzelboekje laten zien en uitgelegd hoe het werkt en ze zijn er helemaal weg van. Elke keer als ik ze zie zijn ze er mee bezig. Heb ook nog mens erger je niet gespeeld met ze .... ze maakten me helemaal af dus dat doe ik ook nooit meer, haha ;)
Dat was wel weer genoeg voor vandaag dacht ik zo. Als het internet van de week nog steeds werkt, volgt er van de week vast wel weer meer.
X Suzanne
27 Augustus 2007 - 23:57
Roef:
Hey Suuz, leuke verhalen! (heb ze net ff snel allemaal gelezen) zoals ik al zei, je voelt je binnen de kortste keren op je gemak joh! btw ik heb je foto's ook ff bekeken, mag hopen dat de foto's boven je bed niet zo vaag zijn als ze er op deze foto uitzien ;):p hahaha
als ik me inschrijf op je mailinglijst, doe je dat dan ook bij mij?? ;)
liefs, Roef -
28 Augustus 2007 - 09:46
Marloes P.:
Hey Suzanne,
leukom je gisteren ff gesproken te hebben via Skype, alleen jammer dat je op een gegeven moment wegviel, maar dat halen we nog wel een keer in. Heb je ook een headset? Dan kunnen we elkaar ook horen, ook wel grappig ;)
succes daar!
Liefs en tot spreeks, Marloes