Ramadan, koetjes en kalfjes - Reisverslag uit Banjul, Gambia van Suzanne Venes - WaarBenJij.nu Ramadan, koetjes en kalfjes - Reisverslag uit Banjul, Gambia van Suzanne Venes - WaarBenJij.nu

Ramadan, koetjes en kalfjes

Door: Suzanne

Blijf op de hoogte en volg Suzanne

13 September 2007 | Gambia, Banjul

Hallo lieve mensen, nakam?

Hier gaat ie lekker! Gisteren (woensdag) hebben we smorgens eerst Omar's verjaardag gevierd... heel zachtjes fluisterend liepen we met zijn alleen de trap op (Omar moest ons volgens mij wel gehoord hebben, want zachtjes fluisteren met een hele groep werkt niet zo goed...maar toch het gaat om het idee :) ) Daarna al Happy Birthday zingend zijn kamer in met onze mooie taart. Gelukkig was Omar heel blij met de taart!De taart werd natuurlijk meteen aangesneden en hij was heeerlijk!

Daarna ging ik lekker weer naar mijn huisje want (zoals jullie ondertussen vast al wel weten) woensdag is thuiswerkdag voor mij! Lekker de hele dag aan mijn schoolopdrachten gewerkt.

Ik had de hele dag al zon zin in patat dat ik savonds een restaurantje op heb gezocht en daar vroeg of ze ook aan take out deden.... en dat kon!!! Ik liep 15 minuutjes later naar huis met een halve gebraden kip, patat en mayonaise..... oooh dat was zooooo lekker!

Vandaag (donderdag) heb ik de hele dag samen met Fatou op kantoor gewerkt... daar kan ik eigenlijk verder weinig boeiends aan toevoegen :)

Ik had niet zon honger vanavond dus heb op de markt even beetje sla, tomaatjes en een uitje gekocht, bij het shopje hier tegenover een broodje en bij een ander shopje een flesje cocktail (nee dat is geen alcohol, het is een echt gambiaans drankje en het is heel lekker, een soort vruchtensap met prik). En als toetje heeft de guard net 2 sinaasappels van de boom gehaald voor me.. ik kan hem nu als een volleerde afrikaan "leegzuigen" (klinkt raar maar ze doen dat hier op een speciale manier)

Ik haal mijn frisdrank elke keer bij hetzelfde winkeltje en bleef vandaag even bij deze mensen zitten om gezellig met ze te praten over de ramadan (die morgen begint hier) en koetjes en kalfjes. Het dochtertje daar (ook een Fatou, het meisje dat mijn vriendinnetje wilde zijn) had vandaag mooie vlechtjes..dus dat vertelde ik haar. En toen ik later weer langsliep riep ze me bij zich.. ze wilde morgen graag mijn haar vlechten en de elastiekjes mocht ik wel van haar lenen. Nou ben benieuwd...:D

Morgen nog ff een half dagje en dan heb ik alweer weekend...de week is voorbij gevlogen!

Spreek jullie snel weer X Suzanne

• 13 September 2007 - 21:59

Carla:

Nou, dat staat je vast prachtig, ingevlochten haar! Ben benieuwd of het goed blijft zitten, jouw lokken zijn wat steiler en minder pluizig dan die van de meeste Gambiaanse dames... Foto?
    Ik vond dat altijd zo aandoenlijk, ook in de allerarmste wijken kom je meisjes tegen in versleten, afgedragen kleren (meestal wel schoon en gestreken) met prachtig ingevlochten patronen in hun haar. Wat een liefde zit in al die uren vlechten!
    Hoewel een westerse dame in Gambia zich daar juist vaak aan ergerde en zei: als de vrouwen net zoveel tijd in werken zouden stoppen als in vlechten, waren ze een stuk minder arm. En dat is misschien ook wel waar.
    Ik vind het erg leuk om te lezen hoe jij jezelf blijft EN Gambiaanse gewoontes overneemt. Mooi mens ben je toch! Hoe is die specale manier van sinaasappels uitzuigen dan?
    Jouw foto-site krijg ik trouwens niet aan de praat.
    Ik heb een Senegalees liedje over ene Fatou op cd. Wil je een mp3-tje om aan je vriendinnetje te laten horen?

Groetjes, Carla

• 14 September 2007 - 16:32

Marloes S:

Hey Suus,
    Nou ik ben erg benieuwd hoe je nieuwe kapsel eruit ziet, dan moet je het natuurlijk wel even op de foto zetten:P Nou geniet morgen lekker van je weekend, en leer mij dat uitzuigen van een sinasappel ook eens als je weer terug bent haha.
    Kus Marloes S