Schreeuwen aan de telefoon :) - Reisverslag uit Banjul, Gambia van Suzanne Venes - WaarBenJij.nu Schreeuwen aan de telefoon :) - Reisverslag uit Banjul, Gambia van Suzanne Venes - WaarBenJij.nu

Schreeuwen aan de telefoon :)

Door: Suzanne

Blijf op de hoogte en volg Suzanne

08 Oktober 2007 | Gambia, Banjul

Hallo mensen... ik had van het weekend niet zon zin om een berichtje te schrijven dus vandaar dat ik nu pas schrijf. Heb eigenlijk ook weinig boeiends meegemaakt van het weekend...heb me redelijk verveeld zelfs. Dus als iemand nog tips heeft voor wat ik kan doen als ik me weer verveel van het weekend dan hoor ik het graag. Maar genoeg daarover ;)

Vanacht lag ik heeerlijk te slapen in mijn bed (de termieten sliepen ook even dus het was heerlijk rustig) totdat de moskee lawaai ging maken....OM 2 UUR S'NACHTS!!!!! Dat was zooooo niet tof. Na ongeveer 10 minuten waren ze uitgejodeld en kon ik weer een poging doen om verder te slapen. Maar natuurlijk gingen ze rond 6 uur weer verder waar ze om 2 uur mee opgehouden......neeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeh.... :S Je kan je voorstellen dat ik me wel eens beter heb gevoeld tijdens het opstaan.

Uiteindelijk toch maar mijn bed uitgerold, ff ontbeten en toen door naar mijn werk. Eerst om 10 uur onze MaandagMorgenMeeting... even overleggen wat er is gebeurd en wat er nog moet gebeuren. Ik heb een hele mooie informatie/reclame folder voor NICE gemaakt die we 500x (!) gaan printen en dan gaan uitdelen rond de cafes in de compounds. Gewoon wat informatie wat je nou eigenlijk bij NICE kan doen, hoe ongeloofeloos goedkoop het bij ons is en wat voor geweldige promoties we momenteel hebben. Ik ben helemaal trots op mijn folder :D

Het papier voor de folders hadden we woensdag al besteld maar was nog steeds niet binnen... dus Nacee zei: "you call them and should at them". Dus ik dacht okidoki. Ik vertelde Danny wat ik moest doen en hij zei:"Dat kan je wel... je schreeuwt ook altijd tegen mij". Dus bij deze geef ik een ieder die Danny tegenkomt permissie om hem 1 klap op zijn mooie koppie te geven... heeft ie verdiend na zo'n opmerking :p Niet te hard slaan... er moet natuurlijk wel wat voor mij overblijven als ik terugkom he (om tegen te schreeuwen he haha).

Ik dus die lui bellen maar ik was toch nog iets te lief, dus nam Nacee het over.. poeh die wil je niet tegen je. Ze gaf ze 20 minuten om te leveren. Na het telefoongesprek zei ze mij dat als ze over 20 minuten niet hier waren ik er weer achteraan moest bellen. Dus na 20 minuten pakte ik de telefoon weer en beld ik er achteraan... iets minder lief nu.

Point: Hello?
S: Yes hello this is Suzanne Venes, calling from NICE Gambia.
Point: yes hello
S: My collegue just called and you promised her to deliver within 20 minutes but it is still not here!
Point: Yes sorry but we have to little staff
S: I need the stuff right now, so you either bring it this minute or we go and get it somewhere else..
Point: Ok we'll be there
S: Within 20 minutes?
Point: Yes within 20 minutes

En binnen 5 minuten waren ze er... hahah. Suzanne 1 - Point supply shop 0.

Daarna heb ik nog een hele tijd ruzie gemaakt met de printer..wat een k*tding is dat zeg. Ik moest al die folders printen dus ik dacht ik begin wel met 250 folders. Eerst 250 x de ene kant geprint...ging goed.... papier er weer opnieuw ingelegd (want moest dubbelzijdig geprint worden)...ging goed... daarna printen...ging niet goed :S Het papier was doordat het al een keer geprint was een klein beetje vervormd en dat vond de printer reden genoeg om na ongeveer elk blaadje vast te gaan lopen of onschuldige blaadjes kapot te maken. Na een heel gevecht heb ik het uiteindelijk toch voor elkaar gekregen... Daarna was helaas ook de toner (inkt) van de printer op dus de rest kan ik gaan printen als er weer een nieuwe (dure!) toner is.

Er zijn vandaag ook stagaires langs geweest. Fatou is nog steeds ziek en we hebben versterking nodig voor het marketing team (...alleen ik momenteel :( ) Nacee gaat morgen mensen terugbellen dus ben benieuwd. De eerste taak voor de stagair(es) ligt al klaar.....folders vouwen :)

Spreek jullie snel weer X Suzanne

• 08 Oktober 2007 - 20:35

1st:

haha, goed verhaal. kan zo in de krant

• 08 Oktober 2007 - 21:00

Berber:

Hey Suzanne, je kent me niet maar ik volg af en toe je verhalen als je het niet erg vind! Ik kom al jaren in Gambia en heb 3 jaar geleden stage gelopen op een Nursery school!

Tip voor als je je eens verveeld op maandag avond> Green Mamba= Coctailbar naast het Senegambiahotel in Kololi, heeft elke maandagavond om half 9 een nieuwe film~!!!! Openlucht bioscoop! Erg leuk, je betaald 50 dalasi, je krijgt popcorn en chips erbij!!!

Groetjes Berber

• 08 Oktober 2007 - 21:32

Suzanne:

Hey Berber volgens mij ken ik je stiekem toch een heel klein ieniemienie beetje... kan het zijn dat jij ook lid bent van de Gambia hyves? Dan heb ik je daar weleens kort gesproken.
    Je hebt een vriend in Gambia...right?

Bedankt voor je tip!

• 10 Oktober 2007 - 14:33

Soes:

nou suus, daar ben je mooi laat mee! Ik kwam danny zaterdag tegen in het paard. Hij was wel lief hooor... maar speciaal voor jou zou ik hem dan wel een klap verkopen;). Nouja, heelaas... de volgende keer dan maar:P
    Je bent goed bezig daar hoor!
    Dikke kusss