Koriteh met de Secka familie - Reisverslag uit Banjul, Gambia van Suzanne Venes - WaarBenJij.nu Koriteh met de Secka familie - Reisverslag uit Banjul, Gambia van Suzanne Venes - WaarBenJij.nu

Koriteh met de Secka familie

Door: Suzanne

Blijf op de hoogte en volg Suzanne

15 Oktober 2007 | Gambia, Banjul

Zaterdag had ik even wat boodschapjes gedaan en omdat het zo bloedje heet was besloot ik na het boodschappen doen bij de buren nog even een flesje drinken te gaan halen. Toen vroegen ze of we bij hen suikerfeest wilden vieren....tuurlijk! Sander en ik vonden het al jammer dat we het suikerfeest niet echt mee zouden maken..maar nu waren we dus alsnog uitgenodigd!

Fatou beloofde ons op te halen rond 3 uur. Nadat ik me snel gedouchet en omgekleed had ...had ik nog heel even de tijd om te internetten en toen stond Fatou voor de deur. Sander en ik hadden bedacht dat we ze wel "iets" wilden geven ...maar wat? Tijdens het douchen kreeg ik gelukkig een geniaal idee: We zouden voor 100 dalasi snoep kopen voor de 5 kinderen en er snoepzakjes van maken en ik had nog wel een engelse cosmopolitan voor de moeder. Iedereen was er heel blij mee gelukkig..pfoeh.

Toen we aankwamen bij de Seckas stond het eten al klaar... een grote schaal vol met benechin (heerlijk gekruide rijst met wat groenten en vlees. Iedereen at gewoon met de hand maar gelukkig had Oumie (de moeder) voor ons lepels geregeld. De laatste keer dat ik benechin at met mijn hand had ik er heeeel veel moeite mee dus was wel blij met mijn lepel. Ik weet niet hoe die mensen het doen maar ze maken een soort van balletje met hun hand van de rijst en eten het dan op... tot op heden is mij dat nog niet gelukt helaas.

Daarna gingen we even binnen zitten en tv kijken... de kinderen gingen zich ondertussen omkleden want die zouden daarna op salibo gaan. De kinderen bezoeken vrienden en familie en krijgen dan van iedereen een beetje geld. Fatou had gevraagd of wij mee wilden lopen... ik was wel benieuwd dus wij gingen gezellig mee.

Overal werden we heel hartelijk verwelkomt en iedereen wilde weten wie we waren, waar we vandaan kwamen en wat we hier in Gambia deden. Als je zo'n huis van een onbekende binnenkomt is het de eerste 2 minuten misschien een beetje onwennig maar daarna was het gewoon echt heel leuk :). We kregen zelfs nog wonjo (een Gambiaans sapje) en cake bij een huis.

Overal liepen kinderen in hun mooie afrikaanse kleren rond om salibo te doen. Echt cool om te zien. We zijn ook in wat armere gedeeltes van Fajara geweest waar we nog niet eerder waren geweest. Wel indrukwekkend om te zien. Maar zo gauw we langs kwamen werden er overal stoelen te voorschijn getoverd en kwam iedereen gezellig even praten.

Zondag zat ik lekker te chillen.. beetje lezen buiten, beetje internetten etc. S'middags kwam Fatou weer langs... of ik zin had om even te komen spelen :) . Dus ik had een pakje kaarten en mijn reisspelletje mens-erger-je-niet maar even mee genomen. Ik heb geprobeerd ze het kaartspel ezelen uit te leggen...het duurde even maar uiteindelijk ging het goed en vonden ze het heel leuk. Daarna nog even gemens-erger-je-niet.... ik werd laatste...stom spel ;)

Toen werd het weer tijd om naar huis te gaan en toen ik doei zei renden ze naar me toe en gingen ze me alledrie knuffelen... echt lief! En of ik vandaag (maandag) weer terug zou komen..haha

Vandaag zijn we vrij..whoehoe! Dus ik ga nu zo even mijn huisje schoonmaken en de was doen en dan misschien nog even wat dingetjes voor morgen doorlezen.

Spreek jullie snel weer X Suzanne

• 15 Oktober 2007 - 15:05

Mama:

Hoi, Suzan.

Hoe gaat ie? Ben je de dagen al aan het aftellen?Ik kon een paar dagen niet je berichtjes lezen,heb ze gemist!

Ik typ nu op ons nieuwe Toetsenbord,we hebben een paar dagen onze computer moeten missen,hebben nu een nieuwe PC.Ja, het geld uitgeven gaat steeds makkelijker.Verder is hier geen nieuws,Linda en Roel komen morgen alweer terug van vakantie( Egypte) Nou,de groetjes en heel veel kusjes van Pap en Mams.Tot gauw.

• 16 Oktober 2007 - 11:42

Marloes S:

Hey suus, lekker dat je een dagje vrij bent. Maar heb je al weer nieuwe foto's gemaakt want je verteld van die leuke verhalen en ben weer benieuwd naar de volende lading foto's. Hoe was de reclame naar nederland toe die je maakte over nice?(2 berichten terug)Kus Marloes S