Is er nog plaats vrij in je bed? - Reisverslag uit Banjul, Gambia van Suzanne Venes - WaarBenJij.nu Is er nog plaats vrij in je bed? - Reisverslag uit Banjul, Gambia van Suzanne Venes - WaarBenJij.nu

Is er nog plaats vrij in je bed?

Door: Suzanne

Blijf op de hoogte en volg Suzanne

23 Oktober 2007 | Gambia, Banjul

Zondagmiddag had ik de lieve buurkindjes beloofd te komen "spelen". Dus ik had wat spelletjes die we zaterdag met de kinderen in Brikama en Wellingara hadden gespeeld meegenomen. Het blikgooien vonden ze geweldig haha... de andere spelletjes ook maar blikgooien was duidelijk favoriet.

Als ze niet aan het gooien waren dan probeerden ze een plaatsje dicht bij mij in de buurt te veroveren. De tweeling ( 2 lieve kleine meisjes van 2) zat bij mij op schoot, Dudu wilde mijn ene hand vasthouden en Oumi mijn andere. 's middags even meegegeten met de hele familie. Dat is echt cool hoe ze dat hier doen... je zit met een stuk of 10 man rondom een grote schaal.. en graaien maar! (of in mijn geval: lepelen)Zondag stond Fish domoda op het menu :)

Na het spelen ging ik naar huis.... tenminste dat was de bedoeling.. maar ik kreeg de tweeling niet meer los. Ze wilden mijn hand niet loslaten...toen we ze toch uiteindelijk los hadden gekregen gingen ze heeeeel hard huilen...oeps!

Maandag was Fatou weer op kantoor, maar af en toe trekt ze wel een sprintje naar de wc... ze is nog niet helemaal de oude. Ik heb maandag onder andere nuttige internetsites voor leraren en studenten gezocht... zodat als we scholen gaan bezoeken van de week we ze dat kunnen laten zien. We hebben ook een powerpoint presentatie gemaakt over NICE, kunnen die leraren vast wel waarderen.

'savonds kwam Dari even langs bij mijn kamer en vroeg of ik zijn telefoon kon opladen...tuurlijk kan dat. Dari is student en heeft een paar weken stage gelopen bij NICE, nu gaat hij weer naar school maar komt vaak aan het eind van de middag langs om gebruik te maken van ons internet. Gisteravond moest hij de hele avond doorwerken... hij moest vandaag wat op school inleveren ofzo. Dus toen ik om 11 uur naar bed ging, zat hij er nog steeds en besloot ik hem eerst nog even zijn telefoon terug te geven.

S: Well I'm going to bed so here is your mobil
D: Thanks... yes I will be staying here for a few more hours
S: Ok
D: So don't you have some space left in your bed... then I can get some sleep too...
Wat denk je zelf slimmerik? Dus ik antwoorde
S: If my boyfriend finds out what you just said, he will be on the next plane and he will hurt you bad. You are not going to like it he is in the army.

Toen ik het Danny vanmiddag vertelde bleek dat ik er niet ver vanaf zat hahaha

Maar Dari zei snel dat het een grapje was... nou nou lachen gieren brullen zeg. Ik kijk goed uit hier... Omar heeft me gewaarschuwd geen enkele Gambiaanse kerel te vertrouwen. Dari had me een paar uur daarvoor trouwens ook gezegd dat als ik een keer uit wilde gaan ik het maar moest zeggen. Ik blijf de komende tijd maar even uit zijn buurt :S

Vandaag viel de stroom tijdens het werken 2 keer uit. Eerst vond ik het gewoon super irritant omdat ik niet door kon werken, maar later ging iedereen gezellig buiten zitten (zonder airco is het gewoon te heet binnen) en gingen we gezellig beetje praten en sinaasappels eten. Toen na een tijdje de stroom weer terug kwam besloot ik me maar eens op de website te gaan storten. De NICE website moest aangepast worden en ik had de marketing afdeling in Nederland belooft dat ik dat zou proberen te gaan doen. Maar aangezien mijn ervaring met websites aanpassen nul is vond ik het wel een beetje spannend. Maar het is allemaal helemaal goed gelukt... ben nu bijna net zo'n computernerd als Danny :D . Ik heb zelfs gewoon in een hele lap HTML tekst fouten opgespoort en het aangepast... ik was echt trots op mezelf. Ik heb trouwens ook al wat fotos van zondag online gezet, dit zijn de fotos gemaakt in Wellingara. De fotos die dezelfde dag gemaakt zijn in Brikama (waar ik aanwezig was) volgen snel...

fotos Wellingara: www.mijnalbum.nl/Album=LY8QTOBT

Spreek jullie snel weer X Suus

Ps. Vandaag precies op de helft!

• 23 Oktober 2007 - 21:44

1st (op Verzoek):

suus en danny in 1 bedrijf?? websites maken. klinkt opzich goed. :P

maar let wel een beetje op he, ze hebben misschien geen bling bling, maar het blijven players... en een kaartje is ook meteen weer zo duur.

• 24 Oktober 2007 - 09:40

Andre:

Hey Suus, Houd vol he?! om die mannen van je af te slaan!!! Anders heeft mijn vriendin straks niemand meer om mee te kletsen als we met z'n allen zijn in NL.

Zit me soms af te vragen hoe lang je al weg bent maar het lijkt al best lang.
    Kijk er al weer naar uit om met z'n allen (dus met jou erbij!!) lekker filmpjes te kijken en te stappen!!

Succes met werk (en tussendoor nog wat zon pakken he?!)

kus Andre