Blikgooien en spijkerpoepen
Door: Suzanne
Blijf op de hoogte en volg Suzanne
21 Oktober 2007 | Gambia, Banjul
Waar ben ik dan zo druk mee geweest?
Bij 4 restaurants langsgeweest om ze te vragen of ze lege blikken (voor het blikgooien) voor me konden bewaren, ballen gekocht, brieven geschreven die naar de scholen gingen om te zorgen dat er veel kinderen kwamen, achter iedereen aangemaild/gesmst om te zorgen dat zij dingen regelden, drumpspelers geregeld, speeches geschreven voor de teamleaders, limonade gekocht ... en nog veel,veel meer. Ik voelde een drukkende koppijn opkomen en was toch wel een beetje gestressed eigenlijk.
Zaterdag was het zover... ik was optijd opgestaan want we moesten om 12.30 op de locatie zijn en wilde nog een paar dingen doen van te voren. Nadat ik alles nog een keer gecheckt had en mijn mooie NICE tshirt had aangedaan zat ik om 11.00 netjes klaar om te gaan....helaas werkt dat niet zo hier in Gambia. Omar was nog weg met de auto maar het zou maar een half uur duren... toen ik een uur later smste of het nog lang duurde omdat we nu toch echt zo moesten gaan smste hij terug dat hij nog ff bezig was en dat het nog een half uur zou duren...doh :S
Uiteindelijk kwam het eropneer dat we in plaats van 12.30 ...pas om 14.30 ter plekke waren. En toen we in de auto zaten belde de tv ploeg ( die zou komen filmen!!) Omar ook nog op met de mededeling dat als we in het nieuws wilden komen, Omar ze toch echt ff op moest halen.. want ze hadden geen vervoer. Oja en ze konden ook alleen van 3 tot 4.. dus of wij het programma even een uur naar voren konden schuiven...ohoh!
Het kwam er dus uiteindelijk op neer dat ik inplaats van 3 1/2 uur om iedereen uitleg te geven en dingen klaar te zetten maaar 30 minuten had.
In Brikama aangekomen had al het personeel zijn NICE tshirt aan dus dat zag er wel heel leuk uit. Maar omdat het ook druk was in de cinema (belangrijke voetbalwedstrijden) was het moeilijk om het personeel even mee te krijgen voor instructies... en ik had al zo weinig tijd.
Uiteindelijk kwam de tv ploeg toch pas om 4 uur dus had ik toch nog 1 1/2 uur om alles voor te bereiden en dat was geen minuut te weinig...de mensen luisteren hier namelijk niet zo goed als in Nederland.
S: Hey Ebrima kom je even moet je wat uitleggen.
E: Is goed ik kom eraan
5 minuten later nog geen Ebrima
S: Ebrima ik heb je nu echt nodig kom je
E: Ja ja is goed
S: Ebrima NU!
pfff eindelijk liep ie mee, maar iemand anders riep me ook dus ik draaide me even om en toen ik daarna omkeek was Ebrima weer weg....aaaaaaaaaaaah! En zo ging dat bij iedereen... ik was echt zwaar gefrustreerd en dacht dat alles in het water ging lopen. En het erge was dat dat de collegas waren en nog niet eens de kinderen.
De kinderen keken rond en die dachten hey cool allemaal spulletjes... laten we daar eens aan gaan zitten. NEEEEEEEEE AFBLIJVEN... DAT HEB IK NET MET PIJN EN MOEITE KLAARGEZET. Ok...paar minuten voor 4 alles staat klaar.. ik heb iedereen bij een spel gezet en instructies gegeven over het spel. pfff adem halen... komt claudius naar me toe... mag ik bij een anders spel staan....aaaaaaaaaaaaaaah! NEE DAT KAN NIET...doh!
Omar belt: De tv ploeg is er over 5 minuten wacht nog even. Ok! Alle kinderen bij elkaar verzamelen en klaarzetten.... waar is ebrima nu weer hij moet de beginspeech houden....Ebrimaaaaaaa!!!! Ok Ebrima gevonden... die verlies ik niet meer uit het oog... tvploeg en Omar arriveren ik geef de laatste instructies en we kunnen beginnen!
Ebrima geeft (af en toe ondersteunt door Sulayman Badjie en Kebba) een leuke speech... ze betrekken de kinderen er ook leuk bij. Iedereen blijft netjes stilzitten.. so far so good. Prijzen worden uitgereikt(was de uitreiking van de Back to school raffle) en de winnaar vertelt hoe ongelooflijk blij hij is dat NICE zijn schoolgeld gaat sponsoren etc. Ik zeg leuke televisie dit! pff ok deel 1 ging goed... nu de spelletjes.
De kinderen krijgen te horen dat er 7 spelletjes zijn die ze kunnen gaan spelen en dat ze een scorelijstje kunnen gaan halen bij Suzanne. Whoem... alle kinderen om mij heen....150 kinderen is best wel heel veel. Iedereen wil mijn scorelijstje...aaah paniek.... iedereen graait naar de lijstjes...
Kebba (de voetbalcoach van NICE FC) komt me redden... hij schreeuwt dat iedereen aan de kant moet en neemt de kaartjes van me over. Ok beter, kan ik zorgen dat al mijn collegas bij de spelletjes klaarstaan (lees: naar binnen rennen en zeggen dat ze nu toch wel heeel snel bij hun spelletje moeten gaan staan omdat de kinderen anders moeten wachten.... NEE NIET DADELIJK...NU!!!!!)
Ok iedereen op de plek..ik ben vliegende keep zodat ik bij kan springen waar nodig. Limonade word ook uitgedeeld aan de kinderen... mmm mierzoete sinaasappel limonda.. gekozen vanwege de mooie oranje (NICE) kleur!
Suzanne..suzanne! Ok ik ren naar collega toe die ik ff moet helpen...probleem opgelost! Suzanne..Suzanne... ik moet de volgende gaan helpen...pff maar goed dat ik vliegende keep ben. Ik kijk om me heen en zie overal lachende kinderen en collegas....het gaat goed... er valt een zware last van mijn schouders.
Aan het eind van de middag overzie ik het slagveld en probeer ik de materialen die nog over zijn te redden. Er mist het een en ander maar de belangrijkste spullen zijn terug. De kinderen zijn naar huis. De collegas lachen allemaal.. iedereen is blij.. ik ook! Ze vonden het zo'n gezellige middag! Er heerst een echt teamgevoel nu.. iedereen lacht en gaat met elkaar op de foto... allemaal nog steeds in de mooie NICE tshirts.. ziet er leuk uitzo.
Dudu de chauffeur komt ons ophalen... op de weg terug rijden we eerst naar Wellingara, Nacee ophalen. Ze hebben hetzelfde in Wellingara gedaan vandaag. Ze hebben zich niet aan het programma gehouden... teveel kinderen. Maar ook daar heeft iedereen een superdag gehad. En ook hier wilde iedereen de mooie scorekaartjes hebben... de mensen die uitdeelden moesten gewoon op de muur gaan staan anders werden ze omver gelopen door de kinderen hahah.
'savonds maar even uiteten met Sander.. we waren te moe om nog te koken. Moe maar voldaan!
It's nice to be NICE
Spreek jullie snel weer X Suzanne
21 Oktober 2007 - 11:26
Combi:
hey combi, wat een verhaal weer. Maar je hebt je weer gered, zoals altijd. Fijn dat het allemaal zo goed is afgelopen, iedereen blij. Heb je ook nieuwe foto's ????, kijk dadelijk wel ff op de andere site. Gr combi -
21 Oktober 2007 - 11:28
Suzanne:
Oja fotos volgen snel :) -
22 Oktober 2007 - 08:45
Marloes S:
Hahaha wat een gedoe allemaal. Gelukkig ben je er nu vanaf. Nu kan je weer met iets anders beginnen. Groetjes van jer en een dikke zoen van mij. -
23 Oktober 2007 - 13:01
Mama En Linda:
hey suz,
je moeder noemde ze vroeger vliegende non, en jou noemen ze nu vliegende suzanne..
wat een gedoe allemaal.. word al moe als ik het lees..
is nix voor jou als mensesn niet naar je luisteren :P (hihi)..toch niet stiekem aan hun haren getrokken.. ;)
papa is 'geopereerd' aan zijn hand, dus zit gezellig thuis op de bank..
linda (ik) krijg heeltijd smsjes van je lieve vriendje;)... grapjas.. stuurt elke keer sms trg naar dat nr van hi, wie je van mij gebruikt..haha..
gr van iedereen en suc6 daar..
Liefs x Linda, Mama, paps en joost.. (en roel)