Even pizzaatje halen....dacht ik - Reisverslag uit Banjul, Gambia van Suzanne Venes - WaarBenJij.nu Even pizzaatje halen....dacht ik - Reisverslag uit Banjul, Gambia van Suzanne Venes - WaarBenJij.nu

Even pizzaatje halen....dacht ik

Door: Suzanne

Blijf op de hoogte en volg Suzanne

14 November 2007 | Gambia, Banjul

Gisteren weer dag op kantoor aan de slag geweest. Eerst had ik samen met Susan een lijst gemaakt van prijzen die we wilden gaan weggeven in onze komende NICE loterij. Daarna had ik haar naar verschillende winkels gestuurd om uit te zoeken hoeveel alle artikelen overal kosten. Maar goed dat we het uitgezocht hebben want het scheelde soms echt honderden dalasis per artikel!

Poeh mijn korte termijn geheugen is niet meer wat het geweest is... heb echt moeite te bedenken wat ik gister nog meer gedaan heb. Even kijken hoor... posters gemaakt voor de NICEclub, een contract opgesteld voor scholen, fotos online gezet, aantal dingen aan Susan uitgelegd (want binnenkort staat ze er alleen voor, dus probeer haar nu overal zo goed mogelijk bij te betrekken)een map gemaakt met hard copies van formulieren en tickets die ik op mijn computer heb staan (alvast back up voor als ik weg ben)En er kwamen nog een aantal dingetjes tussendoor.

's avonds was ik beetje moe en had geen zin om te koken...dan maar even langs het restaurant om te vragen of ze een pizza voor me in kunnen pakken dacht ik. Maar onderweg kwam ik de buren tegen en die vonden dat ik toch echt met hun mee moest "lunchen" ...nou ok vooruit dan maar :) . Palmoil stew gegeten....was wel lekker...maar niet zo lekker als Domoda haha. De buurkindjes zaten allemaal helemaal onder... en aangezien het eten de kleur had van macaronisaus had ik spijt met degene die de was moest doen. Adama zat naast mij (zoals altijd anders word ze heel boos en gaat ze huilen) en toen ze opstond duwde ze zich omhoog via mijn knie....ik had een witte broek aan en zei had oranje handen :S 'S avonds meteen de broek maar even in warm water en omo gegooid maar volgens mij is het er niet helemaal uitgegaan...maar ja.

Vandaag weer thuiswerkdag... mijn laatste opdracht is nu helemaal af en ik heb hem opgestuurd naar mijn leraar...ben benieuwd. Ik dacht vandaag snel nog even mijn Personal Development Plan (PDP) af te maken en dan klaar te zijn...had ik mooi mis... blijkbaar moeten we nog 2 andere verslagen maken....beetje jammer. Dus volgende week maar weer een dagje thuiswerken denk ik....pff die verslagen ook altijd.

Ik had weer geen zin om te koken dus ik had bedacht dat ik vandaag eindelijk maar eens die pizza zou gaan halen (Pizza el Diablo..met kip, ui, paprika etc heel goed te doen ;) ). Ik had geen zin om daar beetje in mijn eentje te gaan zitten eten dus ik vroeg of ik het mee kon nemen...kon wel...mooi! Terwijl ik zat te wachten op de pizza zat ik te praten met Melanie (uit Congo) die daar werkte...heel gezellige meid. Later kwam er nog een man bij zitten Alfa (piloot, oorspronkelijk uit Guinea) en werd er een rondje drinken gehaald...lekker glaasje ananassap voor mij. Dus toen mijn pizza kwam bleef ik nog maar even zitten. Uiteindelijk kwam er nog een collegapiloot bij Nasser (ook uit Guinea) en kwam er ook nog een rondje drinken voorbij. Was heel gezellig en we hebben echt over van alles gepraat met zijn vieren. De piloten konden ons veel over verschillende landen vertellen, vooral Kaap Verdie schijnt heel mooi te zijn volgens hen. Melanie en ik hadden dus maar besloten om de bank (naast het restaurant) te gaan beroven zodat we naar Kaap Verdie zouden kunnen gaan en daar lekker vakantie zouden gaan vieren. Dat pizzaatje halen heeft uiteindelijk 3 uur geduurt :D... maar het was wel heel gezellig.

Was ook wel leuk om voor de verandering eens gewoon gezellig met kerels te praten zonder dat ze wat van je moeten. En ze hebben mijn drankjes ook gewoon betaald...aardig he?

Spreek jullie snel weer(als ik niet word opgepakt voor het beroven van de bank ;) ) X Suzanne

• 15 November 2007 - 12:39

Marloes S:

Hahaha nou ik zag net je foto op internet. Ik zie dat ze een beloning van 10.000 euro uitloven voor de gene die jou kan vinden :P Maar was het een lekkere pitza? Nou spreek je snel kus Loes

• 15 November 2007 - 14:40

Danny:

en dan zeggen dat ik lui ben omdat ik nog maar 5x heb gekookt sinds je weg bent.... shhhsss