Stem kwijt .... verdammte Niederlander! ;)
Door: Suzanne
Blijf op de hoogte en volg Suzanne
26 November 2007 | Gambia, Banjul
Zaterdag eerst mijn hele huisje maar weer eens grondig schoongemaakt...dode kakkerlakken wegvegen...badkamer schoonmaken dat soort dingen. Smiddags wilden de buurkindjes weer met me spelen maar daar had ik eigenlijk niet zo veel tijd voor dus heb ik gevraagd of ze zin hadden om met mij boodschappen te gaan doen en daarna samen te gaan koken. Ik kreeg opeens heel veel respect voor moeders... want het was nog best wel vermoeiend... ik stond in de keuken met 5 kinderen (tussen de 2 en 10 jaar oud) die overal heen vlogen ... en ik moest zien te zorgen dat niemand zichzelf verbrande of neerstak... chaos dus, maar het is gelukt! Oja en de soep was heerlijk ;)
Daarna omkleden en door naar Josee.. savonds gezellig met de familie mee gegeten en daarna een heleboel thee gedronken en toen was het alweer bijna 12 uur..tijd om naar huis te gaan dus.
Zondag zou ik aan het begin van de middag weer naar Josee gaan en dan zouden we lekker gaan zwemmen. Haar collega uit Nederland was aangekomen en verbleef in het Bungalow Beach hotel... mooi...konden wij lekker gebruik maken van het zwembad! Daar aangekomen ging Josee vergaderen en ging ik met Dawda en Allieu zwemmen ( en zonnen :) ) ...lekker hoor! Er kwam later ook een groep Nederlanders aan.. die hadden meegedaan met de Amsterdam Dakar en dit was hun laatste dag. Zij zaten op een gegeven moment dus ook met een hele groep bij het zwembad. Uiteindelijk kwam Josee ook weer terug (en kwamen de jongens erachter dat ik niet Zweeds/Deens was)en kwamen we met de jongens in gesprek...daar zaten we dan met zijn allen in het zwembad met een biertje (of in ons geval wijntje) in de hand...vet relaxed dus.
We werden ook uitgenodigd om savonds mee te gaan barbequen...Josee kon helaas niet mee want die moest Dawda en zijn vriendje naar huis brengen...die moesten de volgende dag gewoon weer naar school....maar ik ben wel meegeweest. Ik had er niet opgerekend dat het zo laat zou worden (ik zou alleen eventjes gaan zwemmen) en had dus alleen een zomerjurkje aan...dus had van de jongens even een tafelkleed geleend datik de hele avond als een soort van sjaal om me heen geslagen had...haha. We hebben lekker gegeten en ik had maar liefst 6 wijntjes gedronken zondag (ja 6...inderdaad heel sneu maar dat is een stuk meer dan ik hier gewend ben )
Het was echt een vet toffe avond...heb veel leuke nieuwe mensen ontmoet ( Groningen, Worst, Duitsland, de jochies en nog meer ;) )Vond het alleen vanmorgen toen ik op moest staan een stuk minder...pfff lag om half 3 in bed... en moest vandaag de HELE dag vergaderen. We hebben vergaderd van 11 uur smorgens tot kwart voor 8 vanavond...serieus! Ik had het af en toe dus wel ff moeilijk...maar heb er geen spijt van dat ik ben meegegaan gister :D Ben zelfs voor het eerst hier in Gambia mijn stem kwijt geraakt...en dat allemaal door die verdammte Niederlander! :P
Spreek jullie snel weer X Suzanne
26 November 2007 - 22:35
Marloes S:
Zozo dus je was een beetje aangeschoten:P
Maar wat had je op de bbq lekkere soorten vlees? Nou nog 30 dagen als het goed is. Ik kijk uit naar je volgende verhaal.
Kus loes -
27 November 2007 - 06:46
Mama:
Ik maakte mij al zorgen over jou, heb je berichtjes gemist. Maar gelukkig heb je een leuk weekend gehad.Van wie heb je dat,dat wijn drinken??Had je gisteren ook al een berichtje gestuurd,niet goed aangekomen,w.s verkeerde knop ingedrukt. Ik heb net 3 nachtdiensten gedraaid,kregen het weekend nog bezoek van de politie. Vorige week {toen wij op vakantie waren )hebben wij bezoek gekregen van een inbreker. Gelukkig niets weggehaald,alleen het kozijn van het keukenraam is wat kapot.Later hoorde wij,dat op meerdere plaatsen hij was geweest.Hier is het koud weer,leg je warme kleren maar vast klaar,tot gauw.Kusjes; Mama