aai aai....lieve krokodil
Door: Suzanne
Blijf op de hoogte en volg Suzanne
03 December 2007 | Gambia, Banjul
Zondag morgen om 10 uur stond ik netjes bij de buren klaar... ik ben tegenwoordig om 8 uur gewoon klaarwakker...zelfs in het weekend...beetje jammer is dat. Samen met Ansouman (de buurman)en Dodou (zoontje van zijn zus...mijn buurjongentje dus)in de bushtaxi naar Bakau. Daar aangekomen moesten we nog een stukje lopen...door een hele arme wijk....toen ik Ansouman hierna vroeg, zei hij dat deze wijk niet achter de president maar achter de andere politieke partij stond en daarom geen geld van de regering kreeg voor voorzieningen...niet zo tof voor die mensen dus.
Bij de krokodillenpoel aangekomen hebben we beetje rondgewandeld...niet te lang want het was nou niet echt groot....er waren wel fucking veel krokodillen....en ik heb ze nog geaaid ook! :D Voor de mensen die het niet geloven...ik ben momenteel fotos aan het uploaden...link volgt zometeen...dacht al dat jullie me niet zouden geloven dus heb voorzorgsmaatregelen genomen ;)
Daarna wou Ansouman me perse nog 1 of andere krokodil laten zien die hij normaal altijd aaide...ik ben ook de lastigste niet (tenminste niet altijd) dus sjokte nog maar even achter hem aan...oooh kijk daar was ie al...wij lopen die kant op...2 meter afstand...Ansouman loopt iets verder wilt aaien...en opeens doet de krokodil haphap...schrok me kapot...ik sleurde Dodou snel mee... en Ansouman kwam achter me aan...de krokodil gelukkig niet. Later hoorden we dat ze gisteren net baby krokodilletjes had gekregen en dat ze het daarom niet zo tof vond dat we dichtbij kwamen....kan ik me wat bij voorstellen....was wel even geschrokken maar gelukkig zijn we er allemaal zonder kleerscheuren vanaf gekomen...pfff
Smiddags gelukkig een wat meer ontspannen programma....op het strand werd er een barbeque georganiseerd door stichting bouwen en daar gingen wij gezellig naartoe. Hele middag lekker Nederlands kunnen praten...niet zoveel gegeten want ik had een beetje buikpijn. Daarna nog tijdje in de zee gezwommen met een groepje... hele hoge golven soms...moest mijn bikinibroekje af en toe goed vasthouden haha.
Uurtje of zeven kwam ik thuis....geen stroom...mmm beetje jammer...dus bij kaarslicht maar boekje gelezen en daarna met mijn kaarsje naar de badkamer...mmm geen water...gelukkig had ik voordat ik wegging een beker gevuld met water...dus ik zat niet helemaal zonder. Toen maar optijd gaan slapen.
Vanmorgen werd ik wakker en voelde me niet super...nog steeds buikpijn en had beroerd geslapen...veel gedraaid...weinig geslapen. Heb met Omar afgesproken dat ik vandaag (ipv woensdag) thuis mocht werken...anders had ik namelijk willen gaan flyeren in Brikama...maar dat zag ik niet zo zitten vandaag.
Verder zijn Ruud en Petra uit Zwolle vandaag aangekomen....met een pakketje pour moi! We zijn eerst lekker uiteten geweest by leybatu....en toen ik thuiskwam kon ik lekker mijn pakketje uitpakken. Dropjes, tijdschriften, chocoladeletter, stroopwafels, m&ms, kaartjes..het kon niet op...zelfs speculaaskruiden met recepten :) Dus bij deze wil ik iedereen heeeeeel erg bedanken! :D
ZO maar mensen nu ga ik lekker naar mijn bedje toe...hopen dat ik vanavond wel kan slapen. Fotos zijn geupload...check www.picasaweb.google.nl/S.Venes/KrokodillenNamingCeremonyEnStrand
Spreek jullie snel weer X Suzanne
03 December 2007 - 22:28
Caz:
Hmmm kopje thee suus? :) -
03 December 2007 - 22:42
Marloes S:
Krokodil dundy :P
De vrouwelijke Steve Irwin.
Geniet nog maar even van de laatste paar dagen, want over 23 dagen zit je weer in het koude Nederland.
Spreek je snel weer.
Kus loes -
05 December 2007 - 22:21
Mama :
Hoe gaat het nu met je? Alweer een beetje opgeknapt?Een rustige Sinterklaas avond gehad,je hebt niets gemist.We bewaren nog wel wat pepernoten voor je.Kijk uit naar je volgende berichtje,liefs:Mama -
05 December 2007 - 22:48
Juul:
Zit me daar die lieve Suusje
op 5 december met haar kont
in het warme afrika
nou maakt ze het echt een beetje bont.
Vriendje lief zit thuis te sippen
viert zijn sinterklaas alleen
vrouwtje aait wat krokodillen
ook al zijn ze soms gemeen.
Wat moest Piet daar nu van denken
wat moet zo'n meisie daar nou toch
beetje flyers uit staan delen
hij vond het onderhand genog.
Kom nu suuske, het is genoeg
hier in Holland weet je dat
zit je allerliefste vriendje
en hij is het bijna zat.
Komt steeds huilen bij zijn moesje
(nou ja, dat zag zijn moesje graag)
zit te huilen bij zijn vrienden
doet af en toe een beetje vaag.
Wil het stiekum niet bekennen
maar voor wie hem wat beter kent
ziet dat hij zijn meisie mist nu
al lijkt het toch een hele vent.
Nou, nog even, een paar weekjes
en dan is het al gedaan
komt ons Suusje weer naar huis toe
laat de kurken knallen gaan.
Hier op onze pakjesavond
onder toezicht van de sint
krijg je onze liefste groeten
en een dikke zoen, mijn kind.
Sint. -
06 December 2007 - 15:15
Soes:
lieve suus.. ben blij dat je weer bijna thuis bent!!! gauw daten he!
xxx -
06 December 2007 - 16:02